FLEVOLANDSE GRANEN

Wij zijn voortrekker in het gebruik van lokale Flevolandse granen in bier.

Eerder met een collectief van brouwerijen en distilleerderijen uit de regio middels een project om biologisch geteelde gerst van Flevolandse boeren te verwerken tot brouwmout. Mout is de basis van bier.
In september 2019 werd de eerste biologische gerst van Flevolandse bodem voor ons geoogst. Begin 2020 hebben wij het eerste bier hiermee gebrouwen. Flevomout is nu de basis in meerdere van onze bieren, zoals de Flevo Pils en Chainbreaker Tripel. Daarnaast in verschillende Bierlab bieren.

In 2024 releasen we BR - Bier maar dan korter! Samen met Flevo Campus en Jorn Baan Hofman onderzochten we de mogelijkheid om met 100% ongemoute Flevolandse granen mooie bieren te brouwen. Lees meer informatie over BR - Bier maar dan korter! Door het verwijderen van de stap om granen te mouten halen we een gehele schakel uit de keten, waardoor we deze verkorten, minder transportbewegingen en energie verbruiken. Het mouten van granen heeft echter een aantal doelen, zoals het beschikbaar maken van noodzakelijke enzymen. 

In combinatie met hoppen uit de eigen Stijl Hoptuin kunnen we op deze manier volledig Flevolands bier brouwen. Zo min mogelijk transport bewegingen en mooie producten van lokale ondernemers.

Bent u geïnteresseerd in bovenstaande projecten? Neem contact met ons op!

Bieren met Flevolandse granen: